Zehirli Boya Çeşitleri
Zehirli Boya Analizi
Sandal yada teknenin suya temas eden alt bölgesi yenir bir zehirli boya ile boyanır. Zehirli boyalar içerisinde teknenin suya değen bölümlerinde istenmeyen canlı ve zararlıları engelleyici biyoaktif bileşenler bulunmaktadır. Şuan piyasada bulunan zehirli boyalar çevre yasaları içerisindedir fakat yinede bu ürünler ile ilgili olarak sorumluluğunuzun bilincinde hareket etmelisiniz. Her türlü zehirli boya keyfi olarak bir birinin üzerine sırayla sürülemez. Bazı temel prensiplere dikkat edilmesi gerekmektedir. Boya üreticileri zehirli boyaların uyumluluğu konusunda bilgi vermektedir. Yaygın olarak kullanılan 3 tip zehirli boya vardır.
Sert Zehirli Boya
Polimerleşen Zehirli Boya
İnce Zehirli Boya
Sert Zehirli Boya Kullanım Alanları
Medcezir olayının gerçekleştiği denizlerde kullanılan hızlı motorlu tekneler ve gemiler için tasarlanan kullanımı yaygın olmayan zehirli boya çeşitidir. Yapışkan maddesi serttir ve suda çözülmez.
Polimerleşen Zehirli Boya Nerede Kullanılır
Yatlar, gezinti yatları, sürekli kullanılan sandallar ve 25 deniz milinden daha hızlı olmayan sandallar için kullanılan boya çeşitidir. Biyoaktif etkili maddeleri polimer yapışkan maddesi ile iç içe geçer bunlar suda çözülmez olup su püskürtülerek tabakadan tabakaya çıkartılır. Bir sonraki yıldaysa direkt olarak üzerine sürülür.
İnce Zehirli Boya Tavsiyesi
Su karnavalı tekneleri ve hızlı planörler ayrıca düzenli olarak kullanılan yelkenli ve motorlu tekneler için ince tabaka halinde zehirli boyayı sürmeniz önerilir. Oldukça ince sert tabaka ancak aynı boya ile boyanabilir.
Eski zehirli boyanın hangi tür olduğunu nasıl anlarız?
Ne tür zehirli boya kullanıldığını ortaya çıkarmak için gövdede ki boyayı sert bir cisim ile boyaya sürtünüz, boya kolayca çıkıyorsa söz konusu olan boya sert zehirli boyadır.
Zehirli boya uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için Zehirli Boya Kullanımı makalemizi okumanızı öneririz.